HomeTCGAcupunctuurBehandelingIndicatiesVergoedingenLinksDisclaimerPrivacyContact

April 2024

In ons centrum komen mensen met een kwetsbare gezondheid. Wij willen hen zoveel mogelijk blijven beschermen, daarom vraag ik het volgende:

Geef elkaar de ruimte in de wachtkamer, houd rekening met elkaar.  

Maak bij binnenkomst gebruik van de desinfectiezuil.

Neem een groot badlaken of hammamdoek mee om op te liggen op de behandelbank. 

 

Praktijk voor Acupunctuur in ’s-Gravenzande

Saskia_van_der_Schans.jpg

Mijn naam is Saskia van der Schans-Toussaint. Ik ben getrouwd en opgegroeid in een huisartsengezin waar zowel vader als moeder huisarts waren. Met de paplepel werd al ingegoten, dat een patiënt uit meer dan alleen een klacht bestaat. Deze holistische benaderwijze heeft al meer dan 35 jaar als een rode draad door mijn werk als fysiotherapeut gelopen. Sinds 2012 ben ik als NVA-acupuncturist gevestigd in 's-Gravenzande. 

 

Mijn jarenlange sluimerende interesse in holistische werkwijzen resulteerde in de opleiding tot Klassiek Acupuncturist aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai. In mijn afstudeerscriptie heb ik het onderwerp “Acupunctuur behandeling voor hartkloppingen bij jonge vrouwen; een onderzoek naar de rol van emoties” onderzocht.

 

In de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) worden emoties beschouwd als een onderdeel van lichamelijke functies; ze beïnvloeden elkaar in gezondheid en ziekte en worden dienovereenkomstig behandeld. Hartkloppingen zonder aantoonbare hartafwijkingen komen veel voor bij jonge vrouwen en blijken sterk gekoppeld te zijn aan emoties. De TCG biedt een kader voor diagnostiek en behandeling. 

 

Het holistische aspect in de TCG, waar mentale en fysieke activiteit nauw met elkaar verweven zijn, gecombineerd met mijn werk als fysiotherapeut geven mij een podium voor een integrale behandeling, waarop ieder mens “het beste van twee werelden” verdient. Mede gezien mijn achtergrond als fysiotherapeut heeft "wat de mens beweegt" in brede zin mijn interesse.

                                                                                                           

Logo NVALogo Koepel KAB    Zorggeschil-Logo-1000x288-300x86_wit

Acupunctuur ’s-Gravenzande - Westland

Saskia van der Schans - Toussaint, lid NVA en aangesloten bij KAB en Stichting Zorggeschil

Langestraat 83

2691 BC  ’s-Gravenzande - Westland

Telefoon: 06-41133801

E-mailadres: info@acupunctuur-schans.nl